books in my belly

(super family, vol.2)

2017. augusztus 12. 09:41 - RobFleming

dc-superman02.jpgSuperman -Trial of The Super Sons (Superman vol.4 #7-13) (2016-2017) (írta: Peter Tomasi, Patrick Gleason; rajzolta: Jorge Jiménez, Doug Mahnke, Patrick Gleason) (eng)

 

főszereplőnek kell-e lennie egy sorozat címszereplőjének? nem feltétlenül, működhet az, hogy mondjuk superman egy kicsit háttérbe vonul, hogy teret engedjen a kisfiának... kal-el mentette már meg elégszer a világot, talán kijár már neki egy kicsit nyugodtabb időszak, amikor a családjával törődhet. és nem is áll rosszul kent-éknek ez a rusztikus vidéki élet, a kis-szabás -legalábbis a kötetet nyitó vurstlis füzetből ez derült ki. aztán viszont kicsit másabb mellék-vízekre evezünk, világháborús hősök és éhes dínók közé... egy kicsit aggódtam, amikor az őslények berepültek a képregény lapjaira, mert a marvel-nél sem szoktam jól viselni a vadföldi kalandokat, de itt két füzetben még épp’ jól működött, főleg az apa/fiú kapcsolat miatt -még mindig nagyon jól áll sup-nak, ahogy szeretettel óvja a gyermekét... aztán jött a fő attrakció, a hamarosan érkező új sorozat, a super sons felvezetése, ami megint elsülhetett volna rosszul is, mert damien-ről tudjuk, hogy egy nehezen viselhető egoista pöcs, de jó a dinamikájuk jon kent-tel, meg élvezet volt nézni, ahogy a két apa kemény próbák elé állítja a csemetéket. this is a begining of a beautiful friendship... a záró frankeinstein-es sztori kicsit kilógott az eddigi mintából, bár itt sem superman volt a kulcsfigura a kent családból, hanem lois, aki szegény csak a szakmáját akarta végezni, azaz segíteni a helyi lap kiadásában, erre egy intergalaktikus konfliktus közepén találta magát... igazából csak azért nem morgok, hogy mit keresnek az acélember füzetében frankenstein-ék, mert cool ötletnek gondolom, hogy fejvadásszá tették az (ex)házaspárt, valamint azért, mert a családi drámájuk azon a néhány panelen is átjött, amikor szóba került... no. némiképp átmenetinek érződött ez a pár standalone sztori, gondolom legközelebb már egy nagyobb összefüggő történetet kapunk -ahol még az is előfordulhat, hogy maga superman emelkedik a reflektorfénybe... (#08.09.)

 

 

dc-action02.jpgAction Comics -Welcome to The Planet (Action Comics vol.1 #963-966) (2016) (írta: Dan Jurgens; rajzolta: Patrick Zircher, Stephen Segovia) (eng)

 

jól összebeszéltek a két superman sorozatot író úriemberek a szerkesztői ülésen -mert míg a superman-ben jon kent-en van a hangsúly (lásd fenn), addig itt az action-nél a ’nem superman’ clarke kent-re és lois lane-re jut a rivaldafény nagy része -azaz a daily planet két legjelentősebb újságírójára... az első két füzet így a rejtély-faktora miatt lesz megnyerő (bár nem jutunk közelebb ahhoz, hogy miként létezhet önmagában egy teljesen emberi clarke kent), a második sztorit meg arra használják, hogy ismét helyrerakják a new52 egy kapitális hibáját: mert lois-nak az anyaság mellett szüksége van arra is, hogy a szakmájában dolgozhasson (plusz egy kis keresztpromóció elfért a lapokon, hogy az emberek érdeklődését felkeltsék a frissen indult superwoman sorozatra. és azt kell mondjam, hogy az alapsztori gyors vázolásával engem meggyőztek... volna... ha nem vagyok olyan alapos, hogy utánanézzek a kiábrándult olvasói értékeléseknek, még bele is ugrottam volna egy újabb kötetbe...). míg az első kötetnél azt írtam, hogy az ’action comics’ cím kötelez, és akcióval teli történet dukál bele, addig most az arányok túloldalán találtuk magunkat, egy sokat beszélős, elmélkedősebb korszakban. de ezzel nincs baj, én szeretem, amikor két zúzás között megállnak a szuperhősök, hogy körülnézzenek kicsit. és érdekes, hogy mind-a-két sorozat esetén a második kötetnél jött el ez az átmenetinek érződő időszak, amikor két nagyívű sztori között megpihenünk kicsit. szóval tényleg lehet valami a szerkesztői meeting-es elméletemben... (#08.11.)

komment
süti beállítások módosítása