books in my belly

Batman v Superman -Dawn of Justice - Prelude

2016. március 25. 10:50 - RobFleming

bvs-b.pngbvs-s.png(2016) (írta: Christos Gage, rajzolta: Joe Bennett)

 

előzmény-képregény, avagy adjunk morzsákat a komplett élményre vágyó filmnézőknek... (eleve vannak bajaim ezekkel a digitális képregényekkel, mert a jó nagy (fekvő) képek plusz kevés szöveg kombinációjuk nem éppen kielégítő -bár wc-n olvasáshoz pont ideálisak...) azért értékelem az igyekezetet, hogy próbálták kicsit képbe hozni a karaktereket, akik többsége persze mind kőkemény a warner politikájához idomulva (batman odacsap, lois nem ismeri a félelmet, stb.), és azért próbálták kicsit piszkálni a man of steel utáni időszakot is, az emberek (és politikusok) hozzáállását superman-hez, a felelősség és hősiesség témáját -remélem ezekből valami majd a filmbe is beszivárog... (a rajzok rendben voltak, az mondjuk fura volt, hogy jesse eisenberg arca félelmetesen realistán lett ábrázolva, míg a többiek nem voltak ennyire felismerhetőek.) ($$03.25.) (update: itt a film kritikája!)

komment

Fantastic Four -#6-14

2016. március 22. 10:12 - RobFleming

f4_02.jpg (Fantastic Four vol.3 #6-14) (1998-1999) (írta: Chris Claremont; rajzolta: Salvador Larroca, Anthony Williams) (eng)

 

lehet, hogy a marvel univerzumban való járatlanságom még nem engedné meg, hogy komoly következtetéseket vonjak le, de úgy gondolom, hogy a fantastic four erőssége az, hogy közösen, csapatként végzik a dolgukat -egészen pontosan családként. erre mit tapasztal az ember ezekben a füzetekben? hogy nagyrészben mindenki külön utakon jár, még egy kicsit a tökéletes házasságba is belepiszkálnak (feat. namor), és ettől kicsit széteső lesz a sztori is. aztán amikor egy helyre kerül mindenki, akkor meg elveszítik a testüket... mondjuk ennek a kupac képregénynek talán pont ez a genosha-i kaland volt a legjobb része, mert volt abban potenciál, hogy önmaguk ellen kellett harcolniuk a képességeik nélkül, csak talán egy kicsit túlságosan is belezavarodtunk a helyi politikai helyzetbe, a polgárháborúba. és mostanság nem ez az első alkalom, hogy chris claremont-ban egy kicsit csalódok ezért, mert olyan hirtelen irányváltásokkal jár az agya, hogy alig bírok utána szaladni... vagy hogy bedob dolgokat (pl. hogy fontos a legkisebb richards), aztán el is ejti a témát, és valami mással kezd foglalkozni. és valószínűleg az sem véletlen, hogy még novemberben kezdtem az olvasást, és most értem a végére... ahol egyébként egy csúnya cliffhanger várt, de azért itt álltam meg, mert a következő szám a hamarosan érkező vasember kötetben megjelent, úgyhogy ez egy logikus pontnak tűnt. ($$03.20.)

komment
süti beállítások módosítása