books in my belly

Thunderbolts Classic, vol.2

2015. november 15. 15:40 - RobFleming

thunderbolts02.jpg(Thunderbolts vol.1 #6-14, Heroes for Hire #7) (1997-1998) (írta: Kurt Busiek, John Ostrander; rajzolta: Mark Bagley, Pascual Ferry)

várható volt, hogy a kötetek szerinti olvasás miatti lesznek kontinuitás-problémák, de igazából együtt tudok élni ezekkel, mert az sem lenne megoldás, hogy füzetenként ugrálnék a különböző történetek között (ahogy az sem okoz problémát, hogy mindig valami ezeréves dologra hivatkozik kurt busiek, de olyan mértékben, hogy már a szerkesztők is élvelődnek rajta). annyiban viszont jó ez, hogy nagy egészként kezelik a marvel univerzumot, hogy jól érezni tőle a folyamatot. eljutottunk odáig, hogy terítve lettek a lapok -bár érzésem szerint egy kicsit hamarabb, mint azt előzetesen tervezték, kicsit hirtelennek éreztem a váltást minden előkészítettsége mellett is, gondolom a zsebuniverzumos fiaskó után hamarabb vissza kellett hozni a nagy hősöket, így itt is lépni kellett. és tényleg tök jól fel volt építve, ahogy megváltoztak az egykori bűnözők érzései, mondhatjuk, hogy megkísérti őket a jó oldal -kivéve persze a főnököt, aki bár nem érez elégedettséget a győzelem kapujában, de azért csak tör továbbra is a világuralmi vágyai megvalósítására. mert vannak, akik képtelenek változni. de a megmaradt csapatban is érdekes lesz a dinamika, egy önző vezetővel, egy örök optimista kölyökkel, egy tépelődő melákkal és egy egymást erősítő szerelmes-párral. a rovaros bolygón lévő kalandot kicsit időhúzásnak éreztem, igazából csak azt respektálom benne, hogy ezt sem a levegőből szedték, hanem ráépítették egy korábbi részre -és biztos vagyok benne, hogy erre is még fog épülni a későbbiekben. ($11.12.)

komment

Journey Into Mystery -(514-521.)

2015. november 15. 15:37 - RobFleming

journey_bw.jpg(Journey into Mystery vol.1 #514-521) (1997-1998) (írta: Ben Raab, Scott Lobdell, Marv Wolfman; rajzolta: Brian Hagen, Randy Green, Karl Kerschl) (eng)

én azt hittem, hogy ez a cím mindig thor-hoz volt köthető, de úgy látszik, itt a végén már mindegy volt, és néhány alsóbb kategóriás hős antológiájává alakították át -ami azért is fura, mert az első kettőben nincs semmi ’mystery’, hagyományos emberek, az átlagnál nagyobb ügyességgel és verekedési képességgel. ami mind a három sztorit összeköti, hogy a gonosz valami jamesbond-villain-szerű tervvel rendelkezik (víz mérgezése droggal, shield-ügynökök kollektív kiiktatása, vámpír-uralom létrehozása vegyi támadással). a kung-fus történet szimplán követi egy átlagos hongkong-i akciófilm dramaturgiáját; a black widow-s füzetek is elsősorban a verekedésre épülnek, valamint a egy nagy csavarra, amit ha konkrétan nem is tudsz kitalálni, azt végig érezni, hogy valami nem stimmel a mesélő öreglánnyal; a vámpíros zárás meg olyan, mintha az alkotók kicsit irigykedtek volna mike mignola-ra, és az ő képregényeinek hangulatát összecsapták némi noir-os elemekkel (narráció, femme fatale) -csak kár hogy penge nem ért rá... ($11.11.)

komment

Deadpool Classic, vol.3

2015. november 15. 15:33 - RobFleming

deadpool_classic-03.jpg(Deadpool vol.1 #9-17) (1997-1998) (írta: Joe Kelly, rajzolta: Ed McGuiness) (eng)

azt hiszem, joe kelly végre rájött, hogy a marvel nem fogja néhány szám után kaszálni a sorozatát, így nyugodtan elveszíthette a maradék eszét is. bemelegítésnek volt itt némi őrült álom-jelenet, aztán a világ legbénább szuperhőseit vendégszerepeltette, majd egy eszement időutazás következett a hatvanas évekbe, ami még úgy is baromi vicces volt, hogy az utalások egy része biztos, hogy elszáguldott mellettem (de a korabeli stílus mímeléséért mindenképp jár a kis piros pókember matrica). és ez még csak az első három füzet a kötetből... és az a legjobb, hogy az egész őrület az érzelmekből indul ki, azok tartják a realitás talaján. mert deadpool annyira meg van zuhanva a szerelemtől, hogy belecsöppen minden kalamajkába (ráadásul még a szokásosnál is érthetetlenebbül beszél). és még gonoszul is bánik vele kelly, mert egy pillanatra odaadja neki a megváltó boldogságot, aztán röhögve elveszi. mint ahogy majdnem az életét is. de majd most, amikor magasztos célt kapott... ehh, hehe... ti sem gondolhatjátok komolyan... az is tetszik, hogy nem csak wade az, aki formálódik szép lassan, hanem a társai is, egy ilyen hippi-happy képregényhez képest meglehetősen komoly al szála, és az ő érzelmei a wade-del való kapcsolatában. ($11.09.)

komment
süti beállítások módosítása